Известие

Collapse
No announcement yet.

лепило стъкло/стъкло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• лепило стъкло/стъкло

Ебаси, вчера си взех колата(166)-след смяна на съединител + демферен маховик - и радостен отидох на автомивка.
    Супер, до момента, в който "операторът" не дойде и не каза "амииии падна ти огледалото....." Ебаси...!
    То хубава падна ама падна с един пласт стъкло, явно фабричното лепилото е по здраво от кристалната решетка на стъклото
    Дайте, моля ви някви идеи/препоръки за подходящо лепило/смола, че без огледало за обратно виждане не си е работа - незнам каква е връзката ама три пъти минах на червено днес...
    Alfa 156, 1.9 JTD
    Alfa 166, 2.4 JTD

Колега, би ли казал колко кинта ти излезе ремонта части +труд ,мерси.
    alfa romeo 166 2.4 jtd

Comment

Първоначално публикувано от TheLemonSong Покажи съобщение
      Ебаси, вчера си взех колата(166)-след смяна на съединител + демферен маховик - и радостен отидох на автомивка.
      Супер, до момента, в който "операторът" не дойде и не каза "амииии падна ти огледалото....." Ебаси...!
      То хубава падна ама падна с един пласт стъкло, явно фабричното лепилото е по здраво от кристалната решетка на стъклото
      Дайте, моля ви някви идеи/препоръки за подходящо лепило/смола, че без огледало за обратно виждане не си е работа - незнам каква е връзката ама три пъти минах на червено днес...
      Те мисля , че се продават само стъклата за огледалото В Алекс Ауто ми се върти нещо около 90лв със нагреватела със всичко
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
      Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Аз, доколкото схванах, става дума за огледалото в купето, което се е откъртило от предното стъкло, барабар с парче стъкло (така става обикновено). Така че съвети за стъкло с нагревател не вървят.
        Значи лепилата за стъкла са специални, още повече за автомобилни, които са изложени на вибрации. Не че не можеш да го залепиш с някой "сичколеп" или смола с общо предназначение, но рискуваш да се създаде напрежение в стъклото и да се пръсне като стегне лепилото. Или да не хване.
        Лепила точно за автомобилни огледала съм виждал да се продават по магазините за автоаксесоари и подобните щандове на големите хипермаркети от рода на Практикер, Бриколаж и пр. Ако вършат работата, за която се продават, това е твоят избор. Гледаш, четеш, питаш и ще ги намериш.
        Можеш да пробваш да ти го залепят и някъде, където лепят и сменят автостъкла, като Кобра напр. Все ще имат с какво.

Comment

Благодаря за съветите, колеги(ситуацията май само Panchev я схванал )

moniiii - съединител Valeo - 490; маховик- 760; труд - 200 (като на приятел) + втулки горен ляв 50 лв
          Alfa 156, 1.9 JTD
          Alfa 166, 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от TheLemonSong Покажи съобщение
            Дайте, моля ви някви идеи/препоръки за подходящо лепило/смола, че без огледало за обратно виждане не си е работа...
            1
            2
            3

Опитай с някое от горните.
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
              .....Значи лепилата за стъкла са специални, още повече за автомобилни, които са изложени на вибрации. Не че не можеш да го залепиш с някой "сичколеп" или смола с общо предназначение, но рискуваш да се създаде напрежение в стъклото и да се пръсне като стегне лепилото..
              На позната по тази причина и се спраска стъклото при миене на автомивка. Лепилото беше "Поксипол" мисля...
              Alfa Romeo 1.8 TS `98
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                1
                2
                3

Опитай с някое от горните.
                Второто!
                Първото горе-долу. Третото май хич!

Comment

Отиваш в "кобра" дето провадат и поставят автостъкла и за сумата от 10 лв ( толкова ми взеха преди 2 г) ми залепиха огледалото за стъклото.
                  Alfa Romeo 166 2.4 jtd 1999

Comment

и на мен падна с част от стъклото.отидох в кобра и те залепиха стоиката с силикон.след два дни се пробвах да нахлуза огледалото и от тогава съм с пукнат джам свиква се и без огледало
                    alfa 166jtd@super

Comment

Първоначално публикувано от genko1982 Покажи съобщение
                      и на мен падна с част от стъклото.отидох в кобра и те залепиха стоиката с силикон.след два дни се пробвах да нахлуза огледалото и от тогава съм с пукнат джам свиква се и без огледало
                      Ами явно си подходил по неправилен начин да си поставиш огледалото. И не е толкова зле и без огледало.
                      Ако шофираш товарен ван или бус....няма такова огледало нали
                      Alfa Romeo 166 2.4 jtd 1999

Comment

Да бе, свиква се без огледало, ама не си е работа (все още не съм открил каква е зависимостта, но е факт, че продължавам да карам като идиот ).
                        Най-вероятно ще запълня "дупката" и ще си лепна огледалото малко по-надолу от първоначалната позиция.
                        С една дума - ще почна на чисто .... , а в краен случай колко му е да си сменя стъклото , то нали знаете "луд (аз) умора няма"...
                        Alfa 156, 1.9 JTD
                        Alfa 166, 2.4 JTD

Comment

Working...
                        X